spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicatele cer publicarea planului de restructurare pe siteul CEO

  Sindicatele cer publicarea planului de restructurare pe siteul CEO

  Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia solicită publicarea în detaliu a noului Plan de restructurare al companiei energetice. Noul plan ar trebui să conțină termenele exacte cu privire la închiderea de capacități la termocentrale și de cariere miniere, precum și despre reducerea progresivă a numărului de angajați. De asemenea, o altă componentă a Planului de restructurare valabil până în anul 2026 se referă la implementarea de investiții noi la Complexul Energetic Oltenia. Astfel, până în anul 2024 trebuie să fie construite 8 parcuri fotovoltaice și două centrale pe gaze naturale.

  Investitorii selectați sunt OMW Petrom, Tinmar Energy și Alro. Parcurile fotovoltaice vor fi realizate în parteneriat cu OMW Petrom. Este vorba de patru dintre unități. Alte patru parcuri fotovoltaice și o centrală pe gaze naturale la Turceni vor fi realizate în cadrul unor parteneriate cu Tinmar Energy. Nu în ultimul rând, centrala pe gaze naturale de 850 de MW de la Termocentrala Ișalnița va fi construită cu ajutorul partenerilor de la ALRO.

  Nu se cunosc însă detaliile noi ale Planului de restructurare, în special legat de închiderea de grupuri energetice și de cariere miniere. Primul Plan prevedea păstrarea după 2026 a două grupuri energetice la Rovinari și a unui grup energetic la Turceni, precum și a trei subunități miniere în zonele Motru și Rovinari. Planul revizuit ar putea aduce menținerea după 2026 a numai două grupuri energetice la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

  Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că este necesar ca noul Plan de restructurare să fie publicat pe siteul companiei și să fie cunoscut de partenerii sociali obiectivele pe termen scurt ale companiei energetice, aflată în proprietatea Ministerului Energiei, care deține 77% din acțiuni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!