spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO nu iau în calcul decât creșteri salariale în 2024

  Sindicatele din CEO nu iau în calcul decât creșteri salariale în 2024

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia nu iau în calcul decât creșteri salariale în 2024. Altă variantă nu ar exista, în opinia acestora, având în vedere că anul trecut CEO a înregistrat profit.

  Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că organizațiile sindicale vor creșteri salariale consistente în acest an. Majorările trebuie să acopere măcar inflația pe ultimul an. De asemenea, federațiile reprezentative au solicitat măriri salariale pentru prima ședință a Comisiei de Negociere pentru proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia pentru anul 2024. Astfel, se va putea vedea care este fondul de salarii propus de compania energetică și care ar fi posibilitățile de majorare salarială pentru anul 2024. Este deja cunoscut faptul că va fi nevoie să fie alocate fonduri pentru a asigura o valoare de 40 de lei pentru un bon de masa. De asemenea, vor fi acordate și vouchere de vacanță cu o valoare însemnată. Este vorba de 3.300 de lei net. Se va mai negocia și pentru acordarea cotei de 10 tone de cărbune pentru încălzirea de iarnă, dar și a patru prime multianuale. Spre deosebire de acum 2 ani, la negocierile de acum vor fi prezente doar două federații sindicale reprezentative, față de patru. Două dintre federații au dispărut între timp.

  Obiectivul nostru sunt creșterile salariale. Nu avem fixat un procent, dar trebuie să acopere inflația și altele. Deocamdată, trebuie să ni se prezinte proiectul de Buget de Venituri și Cheltuieli. Acolo se va vedea exact ce planuri are administrația legat de fondul de salarii și de creșteri. Nu vor exista negocieri fără creșteri de salarii, din punctul nostru de vedere”, a menționat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!