spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO se așteaptă ca „pachetul social” de la Ministerul Energiei...

  Sindicatele din CEO se așteaptă ca „pachetul social” de la Ministerul Energiei să vizeze și venitul de completare

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia așteaptă ca „pachetul social” anunțat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, să cuprindă și un venit de completare. Este vorba de un sprijin financiar acordat lunar lucrătorilor care vor pleca din companie și care vor mai avea un an sau doi până la atingerea vârstei de pensionare. Ministrul Energiei a anunțat că este în pregătire un pachet social care va fi destinat în special lucrătorilor din sectorul minier care vor ieși din sistem.

  „Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecție socială pentru absolut toți cei care lucrează  în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producția de energie electrică:  protecția socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia și spre cei de la Paroșeni, dacă va fi cazul. Vorbim de aceeași protecție socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafață.”, a promis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

  Mircea Gherendi, sindicalist la Cariera Roșia, a declarat că este obligatoriu ca pachetul social să însemne și acordarea unui venit de completare, pe lângă salariile compensatorii și indemnizația de șomaj de care vor beneficia angajații care nu vor putea să iasă direct la pensie și care mai au de așteptat până să îndeplinească toate condițiile legale. Între 800 și 1.000 de salariați ar putea pleca în acest an de la Complexul Energetic Oltenia, prin pensionare sau programul de concedieri colective.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: