spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăEconomicSistemul de transport cărbune din CEO, pregătit de iarnă

  Sistemul de transport cărbune din CEO, pregătit de iarnă

  Unitatea care asigură transportul cărbunelui la CEO se pregătește de iarnă. Este vorba de Exploatarea Livrări Căi Ferate Uzinale din Motru, care gestionează sistemul de transport feroviar din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Are deschise puncte de lucru în județele Gorj, Dolj și Mehedinți, la sucursalele electrocentrale și în bazinele miniere.

  Căile Ferate Uzinale au alocat fonduri pentru cumpărarea unei tone de clorură de calciu pentru perioada sezonului rece. Se va interveni cu substanța respectivă în toate zonele de acces. Clorura de calciu se poate utiliza ca material antiderapant, pentru dezghețarea sau deszăpezirea drumurilor și incintele secțiilor CFU Motru.

  Complexul Energetic Oltenia se bazează pe sistemul propriu de transport al cărbunelui pe calea ferată și nu numai. Este cea mai ieftină variantă de a aduce combustibilul de la depozitele subunităților miniere la depozitele sucursalelor electrocentrale din compania energetică. Singura termocentrală la care nu este nevoie de transportul cărbunelui pe calea ferată este Sucursala de la Rovinari. Aici lignitul este adus la grupurile energetice cu ajutorul benzilor transportoare.

  Din cauza precipitațiilor și a temperaturilor extreme, la nivelul CFU Motru pot apărea probleme în sezonul rece. Astfel, trebuie să fie luate măsuri pentru a nu exista sincope în livrarea cărbunelui de la carierele miniere. Una din măsuri este și ca o parte însemnată a lignitului pentru grupurile energetice să se regăsească tot timpul la depozitele de la sucursalele electrocentrale. Iarna, însă, consumul de energie crește și este nevoie de serviciile de transport pe calea ferată pentru asigurarea combustibilului pentru grupurile energetice de la Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: