spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăEconomicTermocentrala Rovinari închide un depozit de zgură și cenușă

  Termocentrala Rovinari închide un depozit de zgură și cenușă

  Sucursala Electrocentrale de la Rovinari închide depozitul de zgură și cenușă de la Gârla. În planul de închidere este propus și depozitul de la Cicani, în zona SE Rovinari.

  Depozitul de la Gârla a ajuns la cota finală și este nevoie de întocmirea documentației tehnice, închidere și monitorizarea post-închidere a depozitului amintit. Trebuie să fie respectate normele privind indicatorii de mediu și de protecție a mediului. Sunt necesare servicii de proiectare a barajelor.

  Complexul Energetic Oltenia a alocat suma de 526.000 de lei pentru achiziția serviciilor respective.

  Termocentrala de la Rovinari este cea mai eficientă din Complexul Energetic Oltenia. Are la dispoziție 4 grupuri energetice. Trei sunt funcționale. Este vorba de grupurile energetice numerele 3, 4 și 6. Se funcționează în medie cu două grupuri energetice, având în vede lipsa cărbunelui. Grupul energetic numărul 5 este în continuare în modernizare, proces ce a fost demarat în urmă cu aproape 8 ani de zile. Din cauza lipse de fonduri, lucrările au trenat și a tot fost decalat termenul de punere în funcțiune.

  În momentul de față, se execută lucrările de conectare a grupului energetic numărul 5 la instalația de desulfurare a grupului energetic numărul 3. Acesta a fost trecut pe lista de închidere, însă și acest lucru a fost amânat ca urmare a crizei din domeniul energetic. Termocentrala de la Rovinari va continua să funcționeze în următorii ani și, cel mai probabil, va fi ultima care se va închide, având în vedere că are cărbunele foarte aproape, respectiv la Cariera Minieră Roșia. Transportul lignitului se face direct pe benzi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: