spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPolițiștii au confiscat zeci de metri cubi de material lemnos

  Polițiștii au confiscat zeci de metri cubi de material lemnos

  În intervalul 21-22 octombrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, în urma căreia au confiscat peste 55 de metri cubi de material lemnos.

  „În cadrul acțiunii, au fost controlate 338 de autovehicule, dintre care 68 destinate transportului de material lemnos. Polițiștii au aplicat 175 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 109.940 lei.
  Oamenii legii au acționat și pentru impunerea legislației rutiere, astfel că, în cele două zile, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.
  Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, valoarea acestora ridicându-se la 25.000 lei, fiind confiscată cantitatea de 55, 99 mc material lemnos.
  De asemenea, a fost aplicată o sancțiune pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare, a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind indisponibilizat pentru 6 luni vehiculul.

  Polițiștii gorjeni vor continua activitățile în vederea protejării fondului forestier, prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală, precum și depistarea și sancționarea faptelor de natură contravențională, prevăzute de legislația în domeniul silvic”, a transmis IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: