spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEconomicUltimele discuții înainte de semnarea CCM la CEO

  Ultimele discuții înainte de semnarea CCM la CEO

  Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia(CEO) au definitivat lista sporurilor care vor fi incluse în salariul de bază. De asemenea, va fi acordat un adaos salarial care să ajute la echilibrarea salariilor. Potrivit sindicatelor și administrației, luna aceasta va fi definitivat capitolul salarizare, urmând să fie eliminate clasele de salarizare.

  De asemenea, în cursul lunii mai se va produce armonizarea salariilor. Este de precizat că viitorul Contract Colectiv de Muncă este gata și ar trebui să fie semnat săptămâna aceasta. Documentul va fi valabil din luna mai 2024 până în luna mai 2026.

  Este de precizat că sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia au stabilit în urma negocierilor din ultimele două luni acordarea unor sume de bani pentru a asigura o majorare salarială. S-a convenit să fie acordată o sumă de 1.200 de lei brut per salariat și alta de 200 de lei pentru echilibrarea salarială. De asemenea, în ceea ce privește programul de concedieri colective, compania energetică va acorda între 1 și 24 de salarii compensatorii(în loc de 40 cât se ceruse inițial), în funcție de numărul de ani până la vârsta de pensionare. Anul acesta nu vor avea loc disponibilizări colective la Complexul Energetic Oltenia. În plus, în privința concedierilor individuale, din diferite motive, vor fi acordate între 2 și 8 salarii compensatorii. Inițial se solicitaseră de către sindicate 16 salarii compensatorii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: