spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn grup de la Termocentrala Turceni a fost înlocuit pentru revizie

  Un grup de la Termocentrala Turceni a fost înlocuit pentru revizie

  Un grup pe cărbune de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni, din Complexul Energetic Oltenia, a fost înlocuit pentru revizie. Este vorba de blocul energetic numărul 7 care necesită câteva verificări de natură tehnică. În timpul execuției lucrărilor producția de energie electrică va fi asigurată de grupul energetic numărul 4.

  În momentul de față, la Complexul Energetic Oltenia sunt în funcțiune 7 grupuri energetice, inclusiv cel de la Societatea Electrocentrale Craiova, fosta Sucursală Electrocentrale Craiova 2.

  Astfel, la Termocentrala de la Rovinari sunt pornite 3 grupuri energetice, la Turceni două blocuri energetice, iar la Ișalnița și Craiova câte un grup energetic. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari se funcționează cu un număr maxim de grupuri disponibile: respectiv numerele 3, 4 și 6. Blocul energetic numărul 5 este de câțiva ani în lucrări de modernizare.

  La Sucursala Electrocentrale de la Turceni sunt acum pornite blocurile energetice 4 și 5. La Termocentrala de la Ișalnița se produce energie cu ajutorul grupului energetic numărul 7, iar la Termocentrala de la Craiova este în funcțiune blocul energetic numărul 1. Producția medie este de 1.500 de MWh. Termocentralele pe bază de cărbune, din care 90% sunt deținute de Complexul Energetic Oltenia, asigură un sfert din producția națională. Se află în continuare pe locul al doilea în topul producătorilor.

  Este de amintit că Termocentrala de la Turceni este în cărți pentru un proiect de modernizare. Potrivit Planului de restructurare și decarbonare, la Turceni este prevăzută construirea unui grup energetic pe bază de gaze naturale. A fost selectat un investitor, însă acționarii nu au aprobat acordul de asociere dintre Complexul Energetic Oltenia și compania Tinmar. Astfel, se fac demersuri pentru identificarea unei alte companii dispusă să investească alături de Complexul Energetic Oltenia. Cert este că grupul pe gaze naturale și celelalte investiții prevăzute în Planul de restructurare și decarbonare trebuie să fie finalizate până la finalul anului 2026.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!