spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn lider sindical vrea să se pună în genunchi în fața politicienilor...

  Un lider sindical vrea să se pună în genunchi în fața politicienilor de la putere pentru scăderea vârstei de pensionare de la CEO

  Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este hotărât să facă gesturi extreme pentru a rezolva problema scăderii vârstei de pensionare la nivelul companiei energetice. Este vorba de Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea CEO, din Cariera Jilț, După cum se cunoaște, sunt sute de salariați ai Complexului Energetic Oltenia care au depus cereri la casele de pensii în baza unui act normativ care a intrat în vigoare pe 18 august și care modifică Legea pensiilor pentru angajații din companiile energetice.

  Astfel, personalul direct productiv poate să iasă la pensie cu 13 ani mai devreme. Este vorba de salariații care lucrează în condiții grele și care au vârsta de 52 de ani și o vechime în domeniu de 25 de ani. Mai este necesar un stagiu de cotizare de 30 de ani. Cu toate că legea este aprobată și a intrat în vigoare, punctul de vedere oficial al Casei Naționale de Pensii este că actul normativ nu va fi aplicat retroactiv. Așadar, ar fi nevoie de completarea legii pentru asimilarea condițiilor de muncă din grupele 1 și 2 în condiții speciale.

  Președintele Sindicatului Renașterea CEO, Ion Popescu, a declarat că este decis să se pună chiar în genunchi în fața liderilor PNL aflați la guvernare pentru a-i convinge să facă modificările necesare în plan legislativ, în așa fel încât angajații Complexului Energetic Oltenia să poată să se pensioneze la 52 de ani.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Sa pus în,, genunchi „și în fața primarului de la Tismana să – și angajeze soția la Primărie și a reușit, poate va reuși și de data asta. Mult succes!!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: