spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn primar cere stoparea urgentă a închiderii CEO pentru că localnicii comunei...

  Un primar cere stoparea urgentă a închiderii CEO pentru că localnicii comunei vor rămâne fără locuri de muncă

  Unul dintre primarii din Gorj cere stoparea acțiunii de închidere a capacităților pe bază de cărbune. Ion Bârcă, edilul din Turburea, a precizat că și localnici din comună lucrează la subunități din Complexul Energetic Oltenia. În plus, sunt foarte multe primării din zonele miniere care vor avea de suferit din punct de vedere financiar în momentul în care vor dispărea mii de locuri de muncă și nu vor mai încasa redevențe.

  Ion Bârcă este de părere că Planul de restructurare trebuie temporizat și să se ține cât se poate de mult de termocentralele pe bază de cărbune pentru ca Gorjul să nu fie afectat din punct de vedere economic.

  „Nu se poate să fie accelerată închiderea Complexului Energetic Oltenia. Nu ne oblige nimeni să închidem tot în 2 ani. Tranziția către o altă economie trebuie să fie făcută cu cap și nu tăiem tot la fier vechi și ne trezim că nu mai avem curent electric și mai ales pentru noi, Gorjul, locuri de muncă. Trebuie să fie făcute lucrurile cu înțelepciune, mai ales că nu mai avem atât de multă energie pe bază de cărbune și putem să nu ne grăbim. Noi nu avem activitate minieră pe raza comunei, dar avem foarte mulți consăteni care lucrează la Complexul Energetic Oltenia și unii depind în totalitate de aceste locuri de muncă. Lucrurile trebuie să fie făcute, în așa fel încât lumea să aibe unde să lucreze și să nu fie afectate brusc nici bugetele primăriilor. Trebuie apoi și construit ceva în locul carierelor miniere și a termocentratelor pe cărbune”, a declarat Ion Bârcă, edilul din Turburea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: