spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist crede că federațiile din CEO s-au trezit târziu cu protestele

  Un sindicalist crede că federațiile din CEO s-au trezit târziu cu protestele

  Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia declară că federațiile sindicatele au luat în calcul prea târziu organizarea de proteste pentru soarta companiei energetice.

  Mihai Nanu, sindicalist la Cariera Tismana I, a declarat că este de acord cu organizarea protestelor în cazul în care se va ajunge la acest lucru. Cu toate acestea, Mihai Nanu a spus că este prea târziu, iar efectele vor fi minime.

  Două federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia au trimis premierului o scrisoare în care cer declararea stării de urgență în sistemul energetic. Mai sunt și alte solicitări venite din partea sindicatelor, precum pregătirea companiei pentru producția de energie, modificarea Planului de restructurare și a Ordonanței privind decarbonarea și reglementarea prețului la curentul electric. Sindicatele mai cer „Încetarea atacurilor din partea unor ONG –uri asupra S. Complexul Energetic Oltenia S.A. și sistemului energetic național, precum și tragerea la răspundere a tuturor factorilor decizionali răspunzători de inițierea acestor acțiuni, contrare securității energetice naționale; Reglementarea prețului la energie electrică pentru consumatorul final, în vederea stabilizării pieței de energie electrică; Actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății și implicit a fondului de salarii, având în vedere solicitările Guvernului României privind creșterea producției de cărbune/energie electrică pentru asigurarea securității energetice naționale.

  Solicităm, în regim de urgență, o întâlnire cu dl. Prim – ministru al Guvernului României, în vederea soluționării celor de mai sus.

  În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a picheta cu minim 500 de salariați ai S. Complexul Energetic Oltenia S.A., pe termen nelimitat, sediul Guvernului României”, conform adresei care a fost trimisă de Federația Națională Mine Energie și Federația Sindicală Univers premierului României.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!