spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist din CEO crede că România este obligată să constituie un...

  Un sindicalist din CEO crede că România este obligată să constituie un mix energetic

  Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia este de părere că țara noastră va fi obligată să renunțe la producătorii monosursă. Mircea Gherendi, sindicalist în cadrul Sindicatului Liber Roșia din cadrul cariere miniere cu același nume, va fi nevoie de companii de mix energetic, pentru a putea avea un preț competitiv pentru consumatori în urma liberalizării pieței de energie.

  Mircea Gherendi a precizat că este nevoie de o decizie politică, iar aceasta va putea fi luată numai după consultarea specialiștilor din domeniul energetic. La un moment dat se vorbea de constituirea unui colos energetic național care să înglobeze producătorii de stat din țară. Aceștia nu sunt grupați în companii de mix energetic, ci sunt monosursă. Companiile monosursă nu pot concura în condiții egale pe piața de energie. Acest lucru poate genera dezechilibre majore pe piața de energie și efecte devastatoare în ceea ce privește prețul de cost. O companie sau două companii de mix energetic ar putea îngloba producători precum Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau energia verde.

  S-ar genera, în opinia lui Gherendi, un preț echilibrat prin punerea în comun de surse diferite de producere a curentului electric. Statul ar trebui să înceapă să controleze și zona de distribuție a energiei, având în vedere că a renunțat la sectorul respectiv în urmă cu mai mulți ani. Este interesant că distribuitorii dn țara noastră sunt controlați de companii de stat din alte țări.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: