spot_img
15.9 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist e decis să protesteze și singur

  Un sindicalist e decis să protesteze și singur

  Unul dintre liderii de sindicat din Târgu Jiu este decis să protesteze și singur pentru modificarea Planului de restructurare.

  Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, a declarat că cel puțin jumătate din marii lideri de sindicat și-au luat gândul de la proteste și nu au niciun fel de plan de a mobiliza muncitorii.

  „Nu știu dacă se mai dorește sau nu să fie organizate proteste. Unii lideri au îndoieli. Ei au știut de mult ce se va întâmpla la Complexul Energetic Oltenia. Dacă oamenii sunt de acord să facem proteste pentru modificareea Planului, eu sunt de acord – oricând. Eu sunt dispus să fac și singur proteste. Am mai făcut acest lucru”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari.

  Motivul pentru care Tomescu spune că șefii sindicali au intrat în apatie este legat de faptul că unii șefi de organizații sindicale se pregătesc să părăsească sistemul. Este vorba de pensionări, unele în baza Legii 197 din 2021. Prin urmare, nu mai au vreun interes cu privire la viitorul companiei energetice sau al locurilor de muncă din Complexul Energetic Oltenia.

  „Pentru mine este foarte clar că nu toată lumea mai este motivată să mai lupte pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru modificarea Planului de restructurare. Este nevoie de modificarea termenelor. Chiar amdinistrația a recunoscut că trebuie prelungit cu un an Planul de restructurare. Unii lideri de sindicat nu mai au motivația necesară, având în vedere că se apropie destul de mulți de pensionare. Vor pleca și nu mai sunt interesați de salariați”, a mai sus Manu Tomescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: