spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist nu acceptă suplimentarea numărului de disponibilizați colectiv în acest an

  Un sindicalist nu acceptă suplimentarea numărului de disponibilizați colectiv în acest an

  Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia nu acceptă creșterea numărului de salariați care ar putea pleca anul acesta din companie. Se vehiculează că numărul viitorilor disponibilizați colectiv ar putea crește cu până la 500 de persoane. Cert este că Planul de reducere a numărului de salariați prevede că în 2021 vor pleca din companie aproape o mie de persoane. Sunt deja salariați care s-au pensionat sau vor fi disponibilizați colectiv, începând cu data de 1 iulie.

  Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a declarat că nu pot fi schimbate regulile în timpul jocului, mai ales că planul de reducere a numărului de angajați a fost agreat și de organizațiile sindicale și este anunțat cu mult timp înainte. Până în 2025 vor pleca din companie în jur de 4.500 de mineri și energeticieni.

  Va fi un plan etapizat de concedieri colective și pensionări, în așa fel încât restructurarea companiei să nu se desfășoare brusc și cu efecte sociale care nu vor putea fi controlate. Sindicalistul se declară pentru asigurarea unei protecții sociale sporite pentru angajații companie care vor fi disponibilizați. Oamenii nu vor trebui să rămână sub nicio formă fără venituri până când vor împlini vârsta și condițiile de pensionare, mai spune liderul de sindicat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: