spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicVești proaste pentru CEO: prețul CO2 atinge noi recorduri

  Vești proaste pentru CEO: prețul CO2 atinge noi recorduri

  Vești proaste pentru Complexul Energetic Oltenia în privința prețului la certificatele de CO2. După cum a anunțat chiar conducerea companiei, activitatea de achiziție a certificatelor de CO2 este în derulare, chiar dacă prețul este unul ridicat, raportat la anul trecut și la primăvara acestui an. În momentul de față, prețul tonei de CO2 este de 57,38 de euro și tendința este de creștere.

  Complexul Energetic Oltenia nu are alternative în privința taxei de poluare. Fiind un mare poluator, Complexul Energetic Oltenia este obligat să achiziționeze an de an o cantitate de certificate de CO2 în funcție de producția de energie electrică realizată și de cantitatea de noxe emisă. Anul trecut, s-au plătit peste 300 de milioane de euro pentru taxa de poluare din care peste 70 de milioane de lei au provenit din bugetul propriu al colosului energetic, iar diferența a fost reprezentată de un ajutor de stat.

  Și anul acesta este așteptată acordarea unui nou ajutor financiar de la bugetul de stat. Totul va depinde însă de aprobarea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Până în momentul de față, societatea a plătit peste un miliard de euro pe certificatele de CO2. Se estimează că în următorii 4 – 5 ani va fi nevoie de încă două miliarde de euro pentru a achita taxa de poluare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: