spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicVor să reia protestele din 26 mai, în Piața Prefecturii

  Vor să reia protestele din 26 mai, în Piața Prefecturii

  O parte a sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia și-au propus să reia protestele în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Este vorba, în principal, de membri ai Sindicatului „Energia” din Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Senatorul Cristinel Rujan consideră că soluția este la angajator.

  Reprezentanți ai organizației sindicale „Energia” au anunțat că este, în continuare, nevoie să fie tras un semnal de alarmă, cu privire la angajații din Complexul Energetic Oltenia care au lucrat în condiții grele de lucru, dar care, în acte, au fost trecuți la condiții normale.

  Nu se cunoaște, exact, care este numărul acestor muncitori fără grupa de muncă. Cert este că, cei mai mulți, sunt în Termocentrala de la Turceni. Prin urmare, nici Legea 197, nici Legea 74, nu le sunt favorabile, pentru că nu reglementează perioada 2001 – 2021.

  Senatorul Cristinel Rujan a declarat, la un moment dat, că soluția, în acest caz, este doar la îndemâna angajatorului, respectiv a Complexului Energetic Oltenia. Compania ar putea să facă demersuri, pentru recunoașterea grupei speciale de muncă pentru perioada celor 20 de ani și chiar ar putea solicita scutire de la plata taxelor aferente către bugetul de stat. S-a întâmplat în cazul altor societăți.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: