spot_img
26.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăEditorialAutori de accidente, la braț cu corupția... Vai de victime!

  Autori de accidente, la braț cu corupția… Vai de victime!

  Am aflat cu stupoare că individul care a condus beat în Târgu Jiu și a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, iar pe soțul ei l-a accidentat grav, a primit doar trei ani și ceva de închisoare cu executare. Mă rog, mai trebuie să dea și niște bani, dar viața nu e de vânzare. Și, atenție, vorbim de prima instanță, până la o hotărâre definitivă nu se știe cum va rămâne pedeapsa. Mulți cetățeni s-au arătat indignați la aflarea veștii că doar asta e pedeapsa și nu e de mirare. Ca o paranteză, făptașul este consilier DSVSA Gorj, instituție de stat…

  Nu am calitatea de a da un verdict despre modul cum s-a pronunțat instanța, în plus, la noi, în România, nu numai oamenii care aplică legile sunt, uneori, de vină, ci și cei care le fac. Important este, însă, rezultatul final și nu doar în cazul de mai sus, ci în cazul multor accidente. E strigător la cer că bețivii la volan scapă așa ușor în România, în condițiile în care curmă vieți și rănesc oameni. E incredibil că un mecanic de locomotivă al unui tren de persoane trece pe culoarea roșie a semaforului și lovește trenul din față. Nu-ți vine să crezi că un avion cu pasageri lovește un alt avion, pe pistă, înainte de decolare.

  Certitudine: România este pe podium, în Europa, la accidente și la corupție. La accidente e pe primul loc, la corupție pe locul 3, după Ungaria și Bulgaria. Să fie, oare o legătură? Eu consider că da. Să dau doar câteva exemple: avem mulți bețivi care omoară oameni pe străzi, pentru că avem o lege prea bândă, comparativ cu alte state europene; avem posesori de permis de conducere care nu știu să scrie și să citească, deci au luat permisul „pe nașpa”, cum se spune; au fost descoperite adevărate rețele care facilitau primirea ilegală a permiselor de conducere; au fost descoperite rețele de indivizi în halate albe care falsificau dosarele medicale ale unor oameni, pentru a obține permise de conducere; se vorbește de posturi ocupate pe pile; se vorbește de judecători corupți și de intervenții în justiție pentru oamenii cu pile… Iar exemplele pot continua… Concluzie: în România mulți autori de accidente merg la braț cu corupția… Vai de victime!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!