spot_img
14.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăEditorialSimion le-a dat românilor pâine și/sau circ

  Simion le-a dat românilor pâine și/sau circ

  George Simion n-a reușit ce și-a dorit, să aducă 10.000 de oameni la nunta lui, chiar dacă a transformat-o în festival, cu trupe de muzică, meșteșugari, cu mâncare din belșug, iar darul opțional. Au fost doar 4.000 de oameni, scrie presa, deci mult sub jumătate, iar mare parte dintre ei au plecat desumflați, pentru că ginerică nu și-a anunțat candidatura din partea AUR la președinția României, așa cum mulți s-au așteptat. Să spui că  AUR va da președintele României în 2024, dar nu ești tu acela, după ce ai făcut pe Mesia, în speranța că oamenii te vor urma, e o greșeală fatală.

  Dacă tot a declarat pe față că tot ce face, face pentru politică, inclusiv nunta, liderul AUR ar fi făcut bine să se asigure că-și atinge targetul anunțat și să se arunce-n luptă. Ar fi câștigat capital electoral dacă veneau mai mult de 10.000 de români la nunta lui și dacă și-ar fi anunțat, în fața tuturor, candidatura.

  Așa, ce avem, un lider de partid care nu-și atinge obiectivul măsurabil, care e conștient că nu va câștiga alegerile (altfel și-ar fi anunțat candidatura) și care nu a putut nici măcar să-l prezinte celor de față pe cel care va fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale.

  În martie, George Simion anunța, „cu surle și trâmbițe”, că-i invită pe toți românii să se înscrie la alegerile preliminare care vor da prezidențiabilul susținut de AUR, iar acestea vor avea loc în 2023. Acum, după patru luni, Simion a anunțat o listă scurtă: Eugen Orlando Teodorovici, Mircea Diaconu, Cristian Terheș, Cristian Teodorescu, după care i-a adăugat pe Gheorghe Piperea și Silviu Zetea. Unii dintre ei au fost întrebați de presă dacă ar candida pentru AUR și au fost evazivi, iar alții foarte direcți. Mircea Diaconu a declarat că „numele vehiculate sunt speculații”, iar Cristian Terheș a spus că nu a discutat așa ceva cu George Simion.

  Deci, e clar, AUR este un partid care se învârte, în sondaje, în jurul a 10% din preferințele populației și e disperat să câștige popularitate și, implicit, voturi. Președintele se îmbracă în domnitor și-i invită pe români la nunta lui (doar că românii aveau altă treabă) și sunt folosite nume ale unor oameni care se bucură de notorietate în rândul populației, fără ca aceștia să fie prezentați oficial, în prezența lor, ca potențiali candidați… Ca să nu mai vorbim că-i jignește, punându-i pe toți într-o oală. Mai mult, anunță o nuntă la țară, dar pune șmecherii în resort de lux și fraierii pe câmp, iar după nuntă anunță că va împărți săracilor mâncarea rămasă…

  Cu toate astea, un lucru e sigur. Simion a reușit ca, pentru câteva zile, presa și toți românii să vorbească de el. Le-a dat pâine și circ celor prezenți și doar circ celor care s-au uitat la televizor sau au citit presa scrisă. Care va fi rezultatul politic, vom vedea în următoarele sondaje.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!