spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăEducatie”La Spiru e totuși acasă” – emoțiile despărțirii și speranțele viitorului la...

  ”La Spiru e totuși acasă” – emoțiile despărțirii și speranțele viitorului la absolvirea clasei a VIII-a la CNSH Tg-Jiu

  Colegiul Național Spiru Haret, Târgu Jiu, 14 iunie 2024 – Într-o zi plină de emoții, festivitatea de absolvire a elevilor de clasa a VIII-a de la Colegiul Național Spiru Haret din Târgu Jiu a transformat instituția într-un sanctuar al amintirilor și viselor pentru viitor. Cu robe și eșarfe albastre, elevii și-au ocupat pentru ultima dată locurile în bănci, pentru a încheia un capitol esențial al vieții lor educaționale.

  Au fost momentele finale ale unei perioade pline de învățături, prietenii și experiențe care i-au format și i-au pregătit pentru etapele următoare ale vieții. Doamna dirigintă, mereu o prezență călăuzitoare și iubitoare, s-a ridicat în fața lor pentru a le adresa câteva cuvinte.

  „Dragi copii, astăzi vă luați rămas bun de la anii de gimnaziu, dar nu uitați că fiecare sfârșit marchează un nou început. Ați crescut sub ochii noștri și ați devenit tineri încrezători și curajoși. Țineți minte că indiferent unde vă va duce drumul, aici, la Spiru Haret, va fi mereu un loc pe care să-l numiți ‘acasă’”, a spus ea cu voce tremurândă. În acel moment, lacrimile au început să curgă pe chipurile elevilor.

  Ultima zi în băncile clasei a VIII-a

  Privirile copiilor, pierdute uneori în gânduri, erau pline de amintiri din anii petrecuți împreună. Era ultima oară când se așezau în băncile lor, ultima oară când ascultau sunetul clopoțelului în această formulă. Sentimentul de apartenență și prietenie construit în acești ani era palpabil în aer.

  Într-o atmosferă solemnă și emoționantă, elevii au intrat în amfiteatrul școlii, privind în jur cu un amestec de bucurie și melancolie. Îmbrăcați în robe albastre și cu eșarfe la gât, au primit diplomele care certifică încheierea acestui capitol din mâinile dirigintelui. Fiecare diplomă a fost însoțită de aplauze, zâmbete și, uneori, de lacrimi tăcute. Erau momente care marcau recunoașterea eforturilor depuse și realizările fiecăruia dintre ei.

  Cântecul de rămas bun

  Finalul festivității a adus un moment care va rămâne pentru totdeauna în inimile tuturor celor prezenți. Elevii, alături de profesori și părinți, au cântat imnul colegiului, „La Spiru e totuși acasă”. Vocile lor unite au creat o armonie care a rezonat puternic, capturând esența anilor petrecuți împreună și sentimentul de comunitate care îi leagă.

  Versurile imnului au fost cântate cu o pasiune care a umplut încăperea de energie și emoție, iar ultima notă a fost însoțită de un val de aplauze și îmbrățișări. Era un tribut adus anilor de învățare și prietenie, un moment de celebrare și despărțire.

  O poartă spre viitor

  Pe măsură ce baloanele albastre au fost eliberate în aer, simbolizând visele și aspirațiile lor, elevii și-au dat seama că încheierea gimnaziului nu este un final, ci începutul unei noi călătorii. Cu inima plină de emoții, dar și de speranță, acești tineri absolvenți privesc spre viitor cu curaj și entuziasm, pregătiți să își urmeze visurile și să construiască pe fundația solidă a valorilor și cunoștințelor dobândite la Colegiul Național Spiru Haret.

  Fiecare elev a plecat acasă cu diploma în mână, dar mai ales cu conștiința că acești ani le-au oferit mai mult decât educație. Au fost ani de formare, de descoperire a propriei identități și de construirea unor legături care, deși vor fi testate de distanță și timp, au acum o fundație de neclintit.

  Colegiul Național Spiru Haret nu este doar o instituție de învățământ; este un loc care și-a lăsat amprenta asupra vieții lor, modelându-i pentru provocările ce vor urma.

  În acest moment de despărțire și reîntâlnire cu sine, acești tineri au învățat o lecție valoroasă: că adevărata educație este mai mult decât acumularea de cunoștințe. Este formarea caracterului, cultivarea prieteniilor și pregătirea pentru viață. Împreună, și-au luat rămas bun de la o etapă esențială și au pășit cu curaj în necunoscut, purtând cu ei amintirile și lecțiile învățate la Colegiul Național Spiru Haret.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!