spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăEducatieOportunități pentru elevii care aleg să studieze la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”...

  Oportunități pentru elevii care aleg să studieze la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani

  Zilele acestea, elevii de clasa a VIII-a din școlile din țara noastră, se află în procedura de finalizare a învățământului gimnazial, cu tot ceea ce presupune acest aspect, încheierea mediilor școlare, pregătirea pentru examenul de evaluare națională dar și, mai ales, alegerea unității de învățământ unde vor studia în următorii ani.

              Pentru aceasta, am încercat să ne facem o imagine a unităților de învățământ liceal și profesional, de la nivelul județului și ne-a atras atenția, în mod deosebit, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani.

  Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani oferă pentru anul școlar 2024-2025, o clasă a IX-a, învățământ liceal, specializarea Tehnician operator tehnică de calcul, cu 24 de locuri, cod opțiune 141. Ceea ce este de remarcat este că specializarea Tehnician operator tehnică de calcul se potrivește cel mai bine la liceul din Peștișani deoarece înveți despre calculatoare și rețele de calculatoare, despre instalarea și funcționarea sistemelor de calcul, hardware și mentenanță, despre cum să instalezi sisteme de securitate, cum să dezvolți programe și date, cu alte cuvinte despre ceea ce se caută astăzi din ce în ce mai mult pentru că se plătește din ce în ce mai bine. Iar la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani poți deveni un tehnician operator tehnică de calcul foarte bun deoarece ai șansa să lucrezi cu scannere 3D, cu imprimante 3D, cu roboți multifuncționali, kituri robotice, creioane 3D, totul în laboratorul inteligent SmartLab. De asemenea, ai table interactive, all-in-one PC-uri, laptop-uri de ultimă generație, totul ce face ca inteligența artificială să fie la ea acasă.

  Chiar de anul acesta, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani se mândrește cu un elev care a participat la un concurs național de robotică, cu o machetă proprie, unde a obținut locul al II-lea, fiind extrem de generos de premiat financiar de către Primăria Peștișani.

  Pe cealaltă parte, la învățământul profesional, pentru anul școlar 2024-2025, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani oferă o singură clasă cu 26 de elevi, specializarea Mecanic auto, cod opțiune elevi 527D. De ce D și ce este atât de important la această specializare, fiind și alte școli cu mecanic auto? La Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani este, într-adevăr, ceva deosebit deoarece este singura clasă în sistem dual din județul Gorj, adică singura posibilitate ca elevii să efectueze practica de specialitate la service-uri de renume, unul fiind chiar Lazăr Service, despre care a auzit toată lumea. Ori, a face școala profesională la Peștișani, înseamnă și să lucrezi la Lazăr Service, să primești pe lângă bursa de la stat, și bursă de la Lazăr Service și, dacă ești bun și vrei, poate chiar să te angajezi, pe viitor, la Lazăr Service. Mai mult, la Peștișani ai mașină pe care faci școala de șoferi, ai mașini pe care faci practică în ateliere de mecanică auto, dotate mai ceva ca în unele service-uri, cu elevatoare și scule de ultimă generație, cu tot ce vrei.

  Tot la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani ai parte de decontarea transpoortului zilnic dar, poți să stai și la internatul liceului, complet nou, cu camere pentru fiecare elev, cu baie proprie și mobilier nou, și poți servi masa la cantina liceului sau, oricum, primești zilnic masă caldă, ciorbă și felul doi, astfel încât, timpul petrecut la școală la liceul din Peștișani, nu înseamnă doar carte, învățătură. De asemenea, activitățile sportive le poți desfășura în cele două săli de sport, una la fel, complet nouă dar și pe terenurile sintetice sau chiar pe terenul cu iarbă, modern, care se pregătește.

  Și nu doar atât, la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani fiecare elev ce intră pe poarta școlii, face cel puțin o vizită într-o țară străină, europeană, în cadrul proiectelor Erasmus+, aflate în derulare.

  Iată doar, mai sunt și altele care așteaptă să fie descoperite, câteva dintre argumentele care fac din Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani o opțiune demnă de luat în seamă pentru educația copiilor, pentru o educație de calitate și o dezvoltare personală care să îi ajute, mai târziu, să fie cei mai buni, în domeniile în care vor activa.

  Noi am fost impresionați de Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani și nu putem decât să vă sfătuim să faceți o vizită în zonă, pentru a vedea cu proprii ochi, mai ales să urmează unul dintre renumitele festivaluri care se desfășoară la Peștișani, Festivalul Iei, despre care sunt convins că ați auzit și la care merită să participați, de fiecare dată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!