spot_img
Altele
  AcasăEducatieProiect educațional ”DIN TAINELE ALBINELOR”

  Proiect educațional ”DIN TAINELE ALBINELOR”

  Proiect educațional ”DIN TAINELE ALBINELOR”Preșcolarii și elevii Școlii Gimnazială ”Voievod Litovoi” Tg-Jiu au avut parte de o experiență inedită. Aceștia au avut ocazia de a vedea cum se produce mierea și derivatele din miere dar și uneltele folosite, în cadrul Proiectului educațional ”DIN  TAINELE  ALBINELOR”.

  Tema proiectului a fost propusă de către profesorii coordonatori: Pîrvulescu Lidia-Emilia, Tănăsoiu Monica-Vasila, Toma Mihaela, cu acordul conducerii Școlii Gimnaziale ”Voievod Litovoi” reprezentată prin Director prof. Bucă Ionuț Cătălin și Director adjunct prof. Cîmpeanu Nicolae Sorin și în colaborare cu  C.S.E.I. Tg-Jiu reprezentată prin Director Baiu Nicu.

  Echipamentele specifice apicultorilor (combinezon cu mască apicolă, manechin, centrifugă apicolă, afumător), precum și produsele obținute de la albine (faguri, miere, propolis, polen, ceară) au fost aduse și prezentate de către vicepreședintele A.C.A Filiala Gorj, Director Apicola Filiala Gorj, ec. Pîrvan Ionuț Cosmin, care a lansat sloganul: ”Nici o zi fără miere, tot ce-i românesc, nu piere!”.

  La activități au participat preșcolari, elevii cu CES din ciclul primar și elevii cu CES din ciclul gimnazial, precum și cadre didactice ale echipei de proiect: prof. itinerant  Fulger Ana-Maria, prof .Calotă Ioana.

  Asociația Crescătorilor de Albine Filiala Gorj, cu sediul în  Tg-Jiu str. Unirii, bl.5, parter, reprezentată de directorul Apicola Filiala Gorj, ec. Pîrvan Ionuț Cosmin, a oferit elevilor claselor I A și a II –a A ursuleți plini cu miere și caserole cu polen.

  Elevii au participat activ, realizând creații funcționale, materializate în machete, planșe, colaje cu albinuțe, cu care au decorat clasele.

  La finalul activităților, elevii au primit diplome, dar activitățile continuă!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: