spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEducatieProiect Erasmus+ la Liceul Teoretic Novaci. 6 țări participante

  Proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic Novaci. 6 țări participante

  La Liceul Teoretic Novaci se va desfășura, în perioada 10-15 octombrie, cea de-a patra activitate/mobilitate  din cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul:  Do, Develop, Donate/3D,    Nr.  2020-1-LV01-KA229-077483_2.

  „În această  perioadă,  liceul nostru va fi gazda unui grup de 25 de elevi și 10 profesori din Letonia, Spania, Italia, Croația și Grecia.

  Obiectivul principal al proiectului este găsirea modalităților și oportunităților de dezvoltare a abilităților și competențelor elevilor pentru viitorul lor drum pe piața muncii, prin utilizarea posibilităților oferite de comunitatea locală.

  Absolvenții școlii de astăzi trebuie să fie capabili să se adapteze la schimbarea continuă în multe aspecte ale vieții lor. Pentru majoritatea tinerilor, planificarea vieții și a carierei  va fi o chestiune de a lua o decizie majoră și de a trăi cu ea toată viața. Întrebarea cheie „Ce vrei să fii în viață?” ar trebui să fie înlocuită cu alta: „De ce aptitudini și competențe ai nevoie, pentru a fi competitiv pe piața muncii în domeniu precis al intereselor tale?”

  Tema principală a activității

  Tema principală a activității pentru care liceul nostru este gazdă este despre abilitățile pe care le moștenim de la generațiile anterioare.

  Elevii implicaţi ȋn proiect vor ȋncerca să depisteze  meseriile tradiționale naționale și să afle ce  abilități sunt  necesare pentru a realiza aceste meserii, să compare competențele necesare pe piața muncii din zilele noastre și din secolul precedent. În timpul mobilității din România, vor fi prezentate studiile de caz realizate pe tema aceasta și se va discuta despre importanța abilităților moștenite. Elevii vor desfășura a mulțime de activități, care au fost, deja, stabilite, ȋmpreuna cu ceilalţi parteneri din proiect; vor participa la ateliere, prezentări power point, vor avea vizite la antreprenori locali, vor vizita şi obiectivele turistice din zonă, vor avea  schimburi de bune practici, dar ce este cel mai importat: ȋşi vor face prieteni. Pe toată durata mobilităţii, elevii implicaţi ȋn proiect au oportunitatea de a cunoaște oameni din țări diferite, de a învăța cum să respecte diferențele, să-și extindă cunoștințele, lucrând cu colegii lor internaționali într-un mod colaborativ și prin împărtășirea experiențelor și obiceiurilor. Ei  vor învăța, de asemenea, modalități inovatoare de a dobândi cunoștințe și de a dezvolta abilități lingvistice, limba engleză fiind limba de lucru a proiectului. Mult mai multe informaţii,  dar şi imagini, se pot găsi fie pe pagina de Facebook a proiectului, fie pe platforma e-Twinning.

  (Do everything to Develop your skills and Donate your experience to the others!!!) Faceţi tot posibilul să vă formati, dar nu uitaţi să ȋmpărtăşiţi totul cu cei din jurul vostru!!! Acesta este ȋndemnul nostru, al educatorilor din proiect, pentru elevii noștri.”, au transmis organizatorii.

  Coordonator proiect: prof.Lăzărescu Adriana

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!