spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEvenimentPercheziții la persoane din Gorj care administrau site-uri unde erau postate servicii...

    Percheziții la persoane din Gorj care administrau site-uri unde erau postate servicii de contractare asasinate la comandă

     

    Mai multe persoane din județele Gorj și Hunedoara sunt bănuite de către oamenii legii că administrau site-uri unde erau postate postate servicii de contractare asasinate la comandă. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunii de instigare la omor. Prin intermediul acestor site-uri, care acceptau plata prin monedă electronică s-ar fi creat un prejudiciu de 500.000 de euro.

    Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au coordonat efectuarea de către D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj și S.C.C.O. Hunedoara a 7 percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Gorj și Hunedoara. Activitățile au fost desfășurate în baza unei cereri de comisie rogatorie transmisă de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, într-o cauză care privește cercetarea mai multor cetățeni români sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor.

    „În fapt, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică.

    Autoritățile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor.

    Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 500.000 de euro.

    În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză și a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei.

    Persoanele față de care au fost emise mandate de aducere (5 suspecți și 4 martori) au fost conduse la sediul unităților de poliție pe raza cărora au fost efectuate perchezițiile domiciliare, în vederea audierii și continuării cercetărilor“, au transmis procurorii DIICOT.

     

    Anchetatori din SUA, prezenți la percheziții

     

    La acțiunile desfășurate de oamenii legii au fost prezent și un anchetator din SUA.

    „Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Hunedoara și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Grupării Mobile de Jandarmi Alba.

    La activitățile desfășurate au asistat și reprezentanți ai Homeland Security Investigations – United States of America și ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la București – DIPLOMATIC SECURITY SERVICE.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

    Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, a informat DIICOT“, au anunțat reprezentanții DIICOT.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: