spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEveniment324 de evenimente, semnalate în zilele de sărbătoare, în Gorj

  324 de evenimente, semnalate în zilele de sărbătoare, în Gorj

  În perioada 23 – 26 decembrie a.c., peste 200 de polițiști au fost prezenți, zilnic, la datorie și au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în zonele unde au fost preconizate aglomerări de persoane, cât și în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, pe raza județului Gorj.

  În această perioadă, polițiștii au intervenit la 324 de evenimente semnalate prin apelul unic de urgență 112, iar în 5 cazuri, poliţiştii au intervenit la cazuri de violenţă domestică și au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, ordine de protecţie provizorii, valabile 5 zile.

  „În cele patru zile, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 188 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 R, dintre care 63 pentru depășirea regimului legal de viteză, 6 pentru conducere sub influența alcoolului, 10 pentru depășire neregulamentară, 6 sancțiuni aplicate pietonilor, 9 bicicliștilor, 94 pentru alte abateri și 16 sancțiuni conform altor acte normative.
  De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 11 infracțiuni, dintre care 8 în domeniul circulației rutiere și 3 sub aspectul săvârșirii altor infracțiuni.
  Ca măsuri complementare, au fost reținute 55 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea limitei legale de viteză, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 10 pentru depășire neregulamentară și 4 pentru alte abateri, fiind de asemenea retrase 9 certificate de înmatriculare.
  De precizat este faptul că în perioada menționată nu au fost comise fapte care să aducă atingere unui climat de ordine și siguranță publică a cetățenilor și nu a fost înregistrat nici un eveniment rutier grav”, a transmis IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: