spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăEvenimentElevii, instruiți să fie buni pietoni

  Elevii, instruiți să fie buni pietoni

  Serviciului Rutier Gorj efectuează activităţi de propagandă şi educaţie rutieră prin organizarea și desfășurarea de acţiuni tematice pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, vizând atât disciplinarea pietonilor şi conducătorilor de biciclete sau trotinete, cât şi educarea conducătorilor auto pentru a adopta o conduită preventivă în trafic.

  În acest sens, în cursul zilei de 23 aprilie 2024, efective din cadrul Servicului Rutier au desfășurat activități preventiv-educative pentru prevenirea transformării în victime a copiilor, prin accidentele de circulație, la Colegiul Național ,,Spiru Haret” din Târgu Jiu, fiind vizați elevii din clasele primare.

  În cadrul programului de prevenire a transformării în victime a preșcolarilor/elevilor prin accidentele de circulație a fost iniţiată acţiunea denumită „Fii pieton disciplinizat! Nu trece dincolo!”, ocazie cu care școlarilor le-au fost prelucrate normele rutiere privitoare la deplasarea pe drumurile publice, traversarea pe trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate corespunzător, precum şi locul pe care trebuie să-l ocupe aceştia în autovehicule atunci când deplasarea se face folosind aceste mijloace.

  „De asemenea, au fost prezentate imagini cu semafoare electrice – pietonale şi pentru vehicule şi treceri pentru pietoni. A fost iniţiat un concurs interactiv de genul „Aşa da, aşa nu!”, în cadrul căruia preşcolarilor le-au fost prezentate situaţii ipotetice, aceştia trebuind să o identifice pe cea corectă şi să motiveze alegerea făcută”, a transmis IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: