spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentA fost prins unul din tinerii care mâzgălește orașul

  A fost prins unul din tinerii care mâzgălește orașul

  Polițiștii locali au surprins un minor de 17 ani din Târgu Jiu, în timp ce efectua desene tip graffiti pe fațada unui bloc situat pe Aleea Unirii. Tânărul avea asupra lui tuburi de vopsea tip spray graffiti, markere și 17 capace pentru spray graffiti. Pentru fapta comisă oamenii legii l-au sancționat contravențional cu amendă, potrivit legii.

  „În conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, se sancționează contravențional cu amendă de la 100 la 500 lei.

  Polițiștii locali au intensificat acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care au acoperit cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri, mai multe construcții, indicatoare de circulație, mobilier urban, ziduri, stâlpi sau chiar picturi murale realizate în cadrul Festivalului de artă urbană Strad’Art.

  Tânărul din imagini, se afla în atenția polițiștilor locali, fiind cunoscut sub pseudonimul pe care îl folosea pentru inscripționări și a recunoscut că și-a desenat numele, cu graffiti, pe mai multe clădiri, ziduri, coșuri de gunoi, stâlpi, pe stațiile mijloacelor de transport în comun, etc.

  Potrivit legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă să fie trase la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate, iar în cazul în care faptele sunt săvârșite de minori, cheltuielile sunt suportate de către părinţii sau tutorii acestora”, au transmis oficialii Poliției Locale Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: