spot_img
23 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAfaceriști din Gorj, condamnați definitiv la ani grei de închisoare pentru evaziune...

  Afaceriști din Gorj, condamnați definitiv la ani grei de închisoare pentru evaziune fiscală

  Cinci afaceriști de etnie romă au fost condamnați definitiv de Curtea de Apel Craiova pentru evaziune fiscală. Instanța de judecată din Bănie a menținut pedepsele privative de libertate stabilite inițial de Tribunalul Gorj. Marian Rotaru a primit pedeapsa cea mai grea, de opt ani de închisoare.

  Saiuz Bonculescu a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor. În cazul lui Gheorghe Gheorghe, Curtea de Apel Craiova a stabilit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, după ce inițial Tribunalul Gorj stabilise o pedeapsă de trei ani de închisoare.
  Mihai D. Adrian a rămas cu pedeapsa stabilită inițial de doi ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor. De asemenea, Mihai Gh. Adrian a primit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare.

  Curtea de Apel Craiova a mai stabilit înlăturarea obligației inculpatului Bonculescu Saiuz să achite în solidar cu fiecare dintre ceilalți inculpați despăgubiri civile în sumă de 593.435 lei impozit pe profit şi 871.659 lei TVA, un prejudiciu total de 1.465.085 lei.

  Sechestru pe averea afaceriștilor evazioniști

  Cei cinci afaceriști au încercat să „fenteze“ bugetul de stat prin emiterea unor facturi fictive. Instanța de judecată a mai decis să aplice măsura sechestrului pe mai multe bunuri până la recuperarea prejudiciului. „Instituie măsura asiguratorie a sechestrului în vederea recuperării prejudiciului, asupra bunurilor mobile şi mobile ale inculpaţilor Bonculescu Saiuz, Mihai D.Adrian, Mihai Gh.Adrian, Rotaru Marian şi Gheorghe Gheorghe“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: