spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăEvenimentAfaceriști romi, condamnați la ani grei de închisoare pentru evaziune de Tribunalul...

  Afaceriști romi, condamnați la ani grei de închisoare pentru evaziune de Tribunalul Gorj

  Mai mulți afaceriști de etnie romă din Iași au fost condamnați pentru evaziune fiscală de Tribunalul Gorj, pentru „țepe“ date în județul Gorj. Gheorghe Goman, zis Calu, la pedeapsa de 7 ani și șase luni de închisoare, pentru că acesta mai fusese condamnat în alte dosare.

  „Condamnă inculpata persoană juridică SC. ANKSIDENI GRAND SRL Tg-Jiu pedeapsa de 300 zile amendă. Stabileşte cuantumul unei zile amendă la suma de 400 lei. În baza art.137 alin.2 C.pen. inculpata persoană juridică SC. ANKSIDENI GRAND SRL Tg-Jiu va executa pedeapsa de 120.000 lei amendă penală“, se mai arată în hotărârea judecătorească.

  Condamnare de șapet ani și șase luni

  Aurel Gheorghe Stănescu a primit o condamnare de 7 ani şi 6 luni de închisoare, acesta fiind condamnat pentru alte fapte asemănătoare de către alte instanțe de judecată din țară.

  De asemenea, Arada Stănescu Arada a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor.

  Marcel și Cristinel Stănescu au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Fraga Stănescu a primit o condamnare de doi ani și șase luni, tot cu suspendare.

  Instanța de judecată a dispus ca societatea ANKSIDENI GRAND SRL prin mandatar Consulting Company IPURL Tg-Jiu să achite suma de peste 470.000 lei și a menținut sechestrul asupra unor imobile și mașini.

  Metoda de operare

  Afacerișitii penali au mai primit condamnări pentru asemenea fapte, dar nu s-au învățat minte. Aceștia controlau o serie de firme fantomă care emiteau în fals facturi pentru tranzacţii fictive cu materiale de construcţii. Alte societăţi comerciale erau folosite ca „paravan” pentru spălarea banilor prin viramente succesive în diverse conturi bancare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: