spot_img
25.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEvenimentBrutărie amendată cu 10.000 de lei pentru utilizarea de echipamente degradate

  Brutărie amendată cu 10.000 de lei pentru utilizarea de echipamente degradate

  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj a aplicat, săptămâna trecută, nouă sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 54.000 lei, unitățile amendate fiind puse și să remedieze problemele.

  O brutărie a fost amendată cu suma de 10.000 de lei, „pentru: nerespectarea normelor de igienă în spațiul de depozitare a materiilor prime, în holul de acces în unitate şi în zona vestiarelor; neîntreținerea echipamentelor tehnologice (prezentau zone de uzură ce afectează eficienţa igienizării)“, potrivit unui comunicat de presă al DSVSA Gorj.
  De asemenea, o carmengerie a fost amendată cu 10.000 lei, pentru fabricarea şi comercializarea unui produs fără respectarea cerințelor de etichetare.

  Pensiune – restaurant, amendată cu 10.000 de lei

  Inspectorii sanitar veterinari au amendat un restaurant cu 10.000 lei, „pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind depozitarea diferitelor sortimente de mezeluri şi brânzeturi feliate în recipiente fără capac şi fără date de identificare privind sortimentul, data felierii, valabilitatea“, a transmis Florin Gorcea, directorul executiv al DSVSA Gorj.
  Totodată, un restaurant-pensiune a fost amendat cu 10.000 de lei, întrucât „spațiile frigorifice nu erau identificate cu privire la natura/sortimentul/categoria de produse depozitate; nu se monitoriza temperatura de depozitare; întreținerea defectuoasă a spațiilor şi suprafețelor (pereți şi conducte cu acumulări de murdărie, rafturi ruginite, paviment cu porțiuni degradate); depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment; chiuvete fără facilități; lipsa documentelor DDD şi a celor de derulare a programului de autocontrol“, potrivit DSVSA Gorj.
  O altă amendă de 10.000 de lei a fost aplicată unui magazin alimentar pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!