spot_img
2.1 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 8, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCând va fi finalizat dosarul penal al „primarilor Ydail”

  Când va fi finalizat dosarul penal al „primarilor Ydail”

  Dosarul în care mai mulți foști și actuali primari gorjeni sunt acuzați că au favorizat firma Ydail, controlată de omul de afaceri Ion Iordache, din Turceni, se apropie de finalizare. Potrivit anchetatorilor, cercetarea în acest caz a durat o perioadă mai îndelungată pentru că verificările au fost deosebit de complexe și a fost nevoie de efectuarea unor expertize.

  Urmărirea penală împotriva suspecților a început în luna decembrie a anului 2015, când au fost efectuate o serie de percheziții la locuințele a nouă primari, a administratorului public de atunci al orașului Rovinari, Constantin Podaru, precum și la cea a administratorului societății Ydail, Doru Şandru, cumnatul omului de afaceri Ion Iordache. Au fost reținuți pentru 24 de ore primarii localităților Urdari, Bărbăteşti, Aninoasa, Cătunele, Aninoasa, Negomir, Plopşoru, Borăscu și Melineşti, din județul Dolj, precum și fostul administrator al orașului Rovinari, Constantin Podaru, și omul de afaceri Doru Şandru.

  Cercetările se apropie de final

  Michaela Teodorescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a precizat că cercetările în acest caz se apropie de final: „Se lucrează în acest dosar și în cel mai scurt timp vor fi făcute propuneri corespunzătoare. Dosarul este în lucru la procurorul de caz. Cauza este mai complexă având în vedere numărul de persoane implicate”.

  Doi inculpați nu mai ocupă funcții de primar

  O serie de inculpați care ocupau funcții de conducere în cadrul mai multor primării și-au pierdut această calitate. Este vorba de primarul localității Negomir, Ion Gruescu, care este acum consilier județean, şi Ștefan Lupu, care a pierdut la alegeri postul de primar. De asemenea, Constantin Podaru nu mai ocupă funcția de administrator public al orașului Rovinari, dedicându-se afacerilor.

  Dare și luare de mită

  Acuzaţiile aduse inculpaților sunt de dare şi luare de mită. „Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii”, s-a menționat într-un comunicat al Polției Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: