spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCarmangerie și măcelărie, amendate pentru mizerie

  Carmangerie și măcelărie, amendate pentru mizerie

  O carmangerie și o măcelărie din județul Gorj au fost amendate de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj au fost amendate pentru echipamente ruginite și neigienizate folosite în procesul de preparare al cărnii.

  „Au fost aplicate două amenzi de câte 10.000 lei la o carmangerie, respectiv o măcelărie, pentru identificarea unor abateri de la legislația privind întreținerea spațiilor și echipamentelor: utilaje tehnologice și agregate frigorifice neigienizate, suporți metalici ruginiți, zone din plafon cu exfolieri de vopsea, paviment cu zone degradate; chiuveta pentru spălarea recuzitei nu era echipată cu facilități adecvate de degresare/dezinfecție“, a spus Robert Spânu, directorul executiv al DSVSA Gorj.

  De asemenea, un procesator de carne și produse din carne a fost amendat cu 10.000 lei unui pentru transportul produselor alimentare congelate la o temperatură necorespunzătoare.

  Amenzi pentru două magazine

  Inspectorii sanitar veterinari au mai aplicat o amendă de 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate (pește în vecinătatea pastei de mici), dar și pentru depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment (apă minerala, ulei).

  O amendă în același cuantum a mai fost aplicată la un magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (navete cu pâine, baxuri cu apă și băuturi, cutii cu biscuiți etc.) direct pe paviment). În plus, persoana care deservea unitatea nu deținea echipament de protecție sanitară, iar unitatea nu era igienizată adecvat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: