spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăEvenimentClipe de spaimă pentru gorjeni, după un nou seism. Când vom scăpa...

  Clipe de spaimă pentru gorjeni, după un nou seism. Când vom scăpa de cutremure

  Gorjenii au trăit din nou clipe de groază, după un nou cutremur înregistrat vineri, la ora 11,11, cu epicentrul tot în comuna Runcu. Mulți dintre ei au ieșit din nou în afara locuințelor, în eventualitatea unor noi replici. Prefectura județului Gorj și Consiliul Județean Gorj au fost evacuate. Epicentrul a fost tot în comuna Runcu.

  „În ziua de 17.02.2023, 11:11:41 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 8.7 km.

  Cutremurul s-a produs la 106 km NV de Craiova, 112 km SV de Sibiu, 143 km V de Pitesti, 161 km SE de Timisoara, 181 km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brasov, 210km E de Belgrade, 214km E de Zemun, 221km NE de Nis“, a anunțat Institutul Național de Fizica Pământului.

   „Este o activitate normală după un șoc așa de mare“

  „Este cea mai mare replică produsă în urma seismului de 5,7. Este o activitate destul de intensă acolo. Probabil că va mai continua. Nu există niște explicații. Acolo sunt niște falii. Acolo nu a mai fost activitate de 80 de ani, care acum s-a activat.  Și la Galați, în 2013, replicile au durat din septembrie și până în decembrie. În zona respectivă se produc doar cutremure de suprafață de până la 20 de kilometri și efectele sunt resimțite zonal. Nu știm cât va dura activitatea și nu știm cât de mari vor fi replicile“, a spus Constantin Ionescu, directorul INFP, la Digi 24.

  Ionescu a spus despre numărul mare al replicilor cutremurului de marți, până acum fiind înregistrate peste 500, că pot dura luni bune: „Este o activitate normală după un șoc așa de mare, la un cutremur de suprafață. Activitatea replicilor poate să se întindă pe timp de o lună, chiar și două luni“, a spus Ionescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: