spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCondamnări pentru trei complici ai lui Petre Stăncioi

  Condamnări pentru trei complici ai lui Petre Stăncioi

  Trei „tovarăși“ de furturi din gruparea lui Petre Stăncioi au fost condamnați definitiv, ieri, de către o instanță a Curții de Apel Craiova. Pedepsele au fost cu suspendare sub supraveghere pentru tăinuire.

  Bogdan Constantin Căzănel a primit o pedeapsă de un an de închisoare. Constantin Vîlceanu și Ion Roșca au fost condamnați la un an și patru luni de închisoare. Cei trei au un termen de supraveghere de doi ani și vor fi nevoiți să lucreze 120 de zile în folosul comunității. Condamnă inculpatul Căzănel Bogdan Constantin la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 C.p. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani. (…). În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.p., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile la Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea. (…). Condamnă inculpatul Vîlceanu Constantin la două pedepse a câte 1 an închisoare fiecare. În baza art. 38 alin. 1 C.p., art. 39 alin. 1 lit. b C.p., Contopește pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă un spor reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 C.p. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani. (…). Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, obligaţie ce se va executa la SC Edilitara Public S.A. Târgu-Jiu sau la S.C. Transloc S.A. Târgu Jiu. Condamnă inculpatul Roșca Ion la două pedepse a câte 1 an închisoare fiecare. (…) Contopește pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care se adaugă un spor reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare“, se arată în sentința instanței de judecată.

  Despăgubiri către avocata Dondera

  Inculpații din lotul Stăncioi au fost obligați să plătească despăgubiri către avocata Anca Dondera, care fost victimă, fiind deposedată de mai multe bunuri: „Reduce despăgubirile materiale la care au fost obligaţi inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Bubăciosu Aron Valentin, Căzănel Bogdan, Constantin, Roşca Ion şi Vîlceanu Constantin către partea civilă Dondera Anca la suma de 102.500 lei, echivalentul a 500 grame obiecte din aur. Obligă inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Bubăciosu Aron Valentin la plata sumei de 20.000 lei daune morale către partea civilă Dondera Anca. Ia act că sechestrul asigurător instituit prin hotărârea apelată asupra tuturor bunurilor mobile ale inculpatului Căzănel Bogdan Constantin priveşte şi bunurile acestuia menţionate în procesul verbal de percheziţie domiciliară din 28.01.2016, bunuri ridicate cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuate şi care nu au fost restituite apelantei părţi civile Dondera Anca prin sentinţă“, se mai arată în sentința Curții de Apel Craiova.

  Petre Stăncioi, fostul patron al clubului FTE din Târgu Jiu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru furturile avocatei Dondera și a unui om de afaceri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: