spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCunoscut om de afaceri din Gorj, condamnat pentru ucidere din culpă

  Cunoscut om de afaceri din Gorj, condamnat pentru ucidere din culpă

  Tribunalul şi Judecătoria Târgu-Jiu, vizitate de liceeniOm de afaceri cunoscut din Gorj, condamnat pentru ucidere din culpă, la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Este vorba de un accident mortal de muncă petrecut în urmă cu aproximativ șase ani. Constantin Rîsu, patronul societății Tehnoinstal, a fost găsit vinovat de moartea unui angajat care lucra la înlocuirea rețelei de canalizare în zona de nord a orașului. Omul de afaceri a fost condamnat și pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. „Condamnă inculpatul Rîsu Constantin la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza art. 349 alin. 1 Cod penal, condamnă inculpatul Rîsu Constantin la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului Rîsu Constantin pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani și 2 luni de la data rămânerii definitive a prezentei“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu, care nu este definitivă.

  De asemenea, omul de afaceri a mai fost condamnat să achite o amendă penală de 22.000 de lei. Urmașii victimei nu s-au constituit părți civile.

  Rîsu va munci în folosul comunității

  Pe perioada termenului de supraveghere, Constantin Rîsu trebuie să repsecte următoarele măsuri: „să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului Rîsu Constantin obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate În baza art. 93 alin. 3 Cod penal cu referire la art. 404 alin. 2 Cod pr. pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Rîsu Constantin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul UAT Tg-Jiu sau la o unitate de învățământ din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj“, se mai arată în sentința instanței.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: