spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEvenimentExecutor judecătoresc din Târgu Jiu, condamnat la peste șapte ani de închisoare...

  Executor judecătoresc din Târgu Jiu, condamnat la peste șapte ani de închisoare cu executare

  Executorul judecătoresc Costinel Romeo Drăgan, din Târgu Jiu, a fost condamnat de către Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă record de șapte ani și patru luni de închisoare cu executare.

  Acesta a fost găsit vinovat de către instanța de judecată pentru comiterea mai multor infracțiuni de abuz în serviciu. „Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Drăgan Costinel Romeo în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare, în final inculpatul urmând să execute pedeapsa principală de 7 ani şi 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art 66 alin 1 lit a, b şi g, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita funcţia de executor judecătoresc pe o perioadă de 5 ani. În baza art. 45 alin 3 şi 5 Cod penal, Aplică inculpatului Drăgan Costinel Romeo pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a, b şi g Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de executor judecătoresc). În baza art.72 Cod penal, Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestării preventive de la 04. 10. 2016 până la data de 27.02.2017. În baza art 399 alin 1 Cod pr. penală. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat“, se arată în hotărârea judecătorească.

  Sechestru pe averea impresionantă a executorului

  Executorul judecătoresc a acumulat o avere impresionantă în urma faptelor de care este acuzat. Instanța de judecată a dispus ca o serie de bunuri să fie puse sub sechestru, așa cum au solicitat procurorii DNA. Este vorba de „teren intravilan, situat în municipiul Târgu Jiu, Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr. 90 A, jud. Gorj, cu suprafața de 806 mp, clădire (spaţiu comercial), cu suprafaţa de 185 mp, valoare de impozitare 373626, 00 lei, clădire (spaţiu comercial), cu suprafaţa de 77 mp, valoare de impozitare 155509,20 lei, anexă în suprafaţă de 66 mp, valoare de impozitare 22 667,04 lei și clădire( spaţiu comercial), cu suprafaţa de 94 mp, valoare de impozitare 189842,40 lei, (…) teren cu construcţii situat în municipiul Târgu Jiu, str. 22 Decembrie 1989, nr. 74, jud. Gorj, în suprafa?ă totală de 804 mp, clădire cu suprafaţa de 314 mp, valoare de impozitare 760 985,28 lei, anexa cu suprafaţa de 28 mp, valoare de impozitare 8 648,64 lei, imobilul clădire, situat în municipiul Târgu Jiu, str. Victoriei, bl.11, sc.1, et. 4, jud. Gorj, cu suprafaţa de 99,55 mp, valoare de impozitare 256 898,73 lei, imobil, apartament cu 4 camere, în suprafa?ă utilă de 150 mp, situat în Bucure?ti, str. Zăgazului, nr. 4, apart. 1, Sector 1“, se mai arată în hotărârea judecătorească. Executorul a încercat să vândă unul dintre imobilele puse sub sechestru. Este vorba de o vilă de lux de lângă Piața Mică, care era dotată inclusiv cu jacuzzi.

  Printre unitățile păgubite de executor se numără: Banca Transilvania, Sc Tech Safety SA, Bengescu Otilia, SC Ralbex SRL, SC CMC Narcisa Star SRL, SC Veneto Banca SCPA Italia Montebelluna, BEJ Cornescu Adrian Vasile și SC CEC Bank.

  Prejudiciu de peste 27 miliarde lei vechi

  Conform rechizitoriului DNA, În perioada 2008 – 2015, inculpatul Dragan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu și a dispozițiilor legale, a dispus in mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise in acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveica“, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori. „De precizat este faptul că, pentru toate aceste operațiuni bancare, inculpatul Dragan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinației legale a fost produs un prejudiciu in dauna creditorilor implicați in procedurile de executare silita care se ridica la suma de 2.784.944,20 lei“, arată procurorii DNA.

  Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: