spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentExecutor judecătoresc trimis în fața instanței de DNA, pentru că a prejudiciat...

  Executor judecătoresc trimis în fața instanței de DNA, pentru că a prejudiciat CEO

  Un executor judecătoresc a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia (CEO). Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Gagiu este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu,  abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, și spălare a banilor.

  Conform procurorilor anticorupție, în perioada 2015 – noiembrie 2020, Gagiu Nicolae, în calitatea de executor judecătoresc, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în valoare de 1.485.325 lei lei concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în același cuantum.

  „Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.

  De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate“.

  A cumpărat un imobil cu banii dobândiți ilegal

  O parte din bani i-a folosit pentru a cumpăra un imobil. „O parte din bani dobândiți în modalitatea de mai sus ar fi fost folosiți de inculpatul Gagiu Nicolae la cumpărarea unui imobil, iar ulterior, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor folosiți pentru achiziția respectivă, l-ar fi donat unei rude.

  Societatea Complexul Energetic Oltenia SA s-a constituit parte civilă în cauză.

  În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile ce aparțin inculpatului și unei alte persoane.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză“, se mai arată în comunicatul DNA.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: