spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEvenimentExplicații pe tema violenței domestice

  Explicații pe tema violenței domestice

  Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în municipiul Târgu Jiu, privind unul dintre cele mai importante domenii de acțiune a polițiștilor gorjeni, violența domestică.

  Astfel de activități au fost desfășurate în zona Victoria Pietonal, Piața Centrală, Piața 9 Mai și Parcul Central și au avut drept scop conștientizarea, în rândul cetățenilor, cu privire la necesitatea cunoașterii tipurilor de violență domestică precum și consecințele acesteia.

  „Deoarece majoritatea cetățenilor înțeleg prin violență domestică doar violență fizică, scopul acțiunii a fost acela de a evidenția toate tipurile de agresiune domestică, precum cea economică, sexuală sau socială, dar și consecințele negative ale acestora. Totodată, prin discuțiile purtate cu cetățenii, au fost oferite recomandări pentru evitarea violenței domestice, precum și modalități de dezamorsare sau descurajare a agresivității în astfel de cazuri. Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost încurajarea cetățenilor să apeleze la organele de poliție atunci când sunt victimele oricărui tip de violență domestică și să nu se lase influențați de mituri privind această violență.
  Polițiștii au oferit cetățenilor detalii cu privire la solicitarea emiterii unui ordin de protecție provizoriu atunci când situația o impune, diseminându-le materiale informative”, a transmis IPJ Gorj.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!