spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăSănătateO șansă în plus de recuperare pentru pacienții SJU cu afecțiuni neurologice

    O șansă în plus de recuperare pentru pacienții SJU cu afecțiuni neurologice

    Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu care au afecțiuni neurologice vor avea o șansă în plus să se recupereze. Este în curs de finalizare concursul pentru ocuparea celor două posturi vacante de kinetoterapeut la Secția Neurologie, Compartimentul Recuperare Neurologică.

    Din cei 7 candidați care s-au înscris la concursul de angajare doi au promovat proba scrisă. În urma soluționării contestațiilor, va avea loc și interviul, respectiv în data de 26 septembrie.

    Potrivit medicilor specialiști, deficiențele obținute în urma afectării neurologice pot fi mici sau mari și pot avea un impact diferit asupra capacității individului de a se deplasa. Kinetoterapeuții își adaptează îngrijirea în funcție de fiecare pacient. Lucrează cu pacienții pentru a crea obiective realiste și pentru a crea o schema de tratament individualizată, care să dea cele mai bune rezultate. Aceasta înseamnă că terapia pe care o primește o persoană va fi diferită de terapia pe care o primește altcineva. De exemplu, o persoană care are doar puține probleme de mobilitate va avea nevoi diferite față de o persoană care are nevoie de recuperare după ce a suferit un accident vascular cerebral și în câteva luni trebuie să se întoarcă la muncă.

    Kinetoterapia, esențială pentru recuperare

    O persoană spitalizată din cauza unui accident vascular cerebral recent sau a altor leziuni neurologice majore poate primi terapie fizică și alte tipuri de terapie la spital de câteva ori pe zi, pentru a ajuta la accelerarea progresului de recuperare. Este important ca terapia fizică pentru afecțiuni neurologice să înceapă cât mai curând posibil. Terapia fizică nu poate opri în totalitate aceste afecțiuni sau efectele lor asupra mișcării, dar poate ajuta la încetinirea progresiei acestora. Kinetoterapeuții își ajută pacienții să-și îmbunătățească mobilitatea cu exerciții regulate, repetitive. Chiar dacă mișcările efectuate în timpul acestor exerciții nu sunt perfecte, ele ajută la recalificarea mușchilor și a creierului pentru a lucra împreună – lucru pe care poate nu l-au făcut de mult timp, conform physiomedica.ro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: