spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentFemeie din Târgu Jiu prinsă cu două borcane cu cannabis, condamnată pentru...

  Femeie din Târgu Jiu prinsă cu două borcane cu cannabis, condamnată pentru trafic internațional de droguri

  O femeie de 27 de ani din Târgu Jiu a fost condamnată de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Elena Bobu, zisă „Liliana”, de etnie romă, a fost prinsă când a introdus în țară un kilogram de cannabis.

  „Admite cererea de soluţionare a prezentei cauze potrivit procedurii simplificate cu privire la inculpata În baza art. 3 alin.1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. pr. pen., condamnă inculpata Bobu Elena, zisă „Liliana”, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internațional de droguri de risc. În baza art. 65 alin. 1 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen. În baza art. 2 alin.1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. pr. pen., condamnă aceiași inculpată la o pedeapsă de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În baza art. 65 alin. 1 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen. În baza art. 38-39 alin. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 2 ani închisoare, respectiv 8 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani și 8 luni închisoare“, se arată în sentința instanței de judecată.

  Drogurile au fost aduse din Spania

  Femeia s-a deplasat în Spania, la începutul lunii martie, pentru a cumpăra cannabis, care a fost ambalat în staniol și ascuns în două borcane din sticlă, peste care au adăugat cafea măcinată. Planul a fost pus la punct împreună cu concubinul său, care avea deja o condamnare în Finlanda, pentru trafic ilicit de stupefiante, dar pedeapsa era cu suspendare.

  După ce a ajuns cu autocarul în Târgu Jiu, femeia s-a urcat într-un taxi, iar după puțin timp a fost capturată de oamenii legii.

  „Fiind întrebată de organele de cercetare penală din cadrul S.C.C.O. Gorj dacă deține bunuri sau obiecte interzise de lege, inculpata a declarat că în rucsacul de culoare negru cu albastru, inscripționat SILVER, deține cantitatea de aproximativ 1 kg „iarbă”, pentru care a plătit suma de 1000 euro în Spania și pe care a transportat-o în România, în scopul consumului propriu, drogurile urmând a fi depozitate la domiciliu până la sosirea în țară a concubinului”, au transmis anchetatorii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: