spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentFirmă de construcții, prinsă cu doi angajați „la negru“

  Firmă de construcții, prinsă cu doi angajați „la negru“

  O firmă de construcții cu sediul în județul Vâlcea a fost depistată cu doi angajați fără forme legale și a fost sancționată cu 40.000 de lei.

  „Un angajator cu sediul social în județul Vâlcea, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale si nerezidențiale, a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individual de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Bustuchin“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 28 august – 8 septembrie, 92 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 35 sancțiuni contravenționale în valoare de 181.000 lei. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 146 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  Controale în hoteluri și pensiuni

  În aceeași perioadă, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția lucrătorilor de către angajatorii care desfășoară următoarele activități: alte servicii de cazare; facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată; hoteluri și alte facilități de cazare similar (clasă din care s-au verificat doar motelurile). Au fost controlați  zece angajatori, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 lei și dispuse 3 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor faptul că, potrivit prevederilor Legii 53/2003, Codul Muncii, acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată a salariului şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, se sancționează cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situaţie. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a spus George Octavian Romanescu, inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: