spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEvenimentGORJ: Amenzi de peste 260.000 de lei și 90 de petiții care...

  GORJ: Amenzi de peste 260.000 de lei și 90 de petiții care au dus la controale ITM

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, peste 100 de controale, care au vizat atât relațiile de muncă, precum și securitatea și sănătatea în muncă. O parte dintre controale s-au făcut în urma unor petiții ale cetățenilor.

  În urma controalelor, au fost aplicate 61 sancțiuni contravenționale în valoarea de 268.000 lei. De asemenea, au fost dispuse 255 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  90 dintre controale s-au făcut în urma petițiilor de la cetățeni, a căror identitate este protejată de inspectori, conform legii.

  „De la începutul anului până în prezent, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a fost înregistrat un număr de 90 petiții care se referă la problemele cu care se confruntă cetățenii. Subliniem faptul că în conformitate cu dispozițiile articolului 18 din Legea numărul 108/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inspectorii de muncă sunt obligați să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări. Atragem atenția tuturor angajatorilor să respecte legislația muncii în vigoare, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale“, a precizat George Octavian Romanescu, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!