spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEvenimentIlegalități în domeniul silvic

  Ilegalități în domeniul silvic

  Polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au desfășurat o acțiune pe raza comunei Padeș, în urma căreia s-a constatat că pe un teren agricol se afla o cantitate de material lemnos esență fag, fasonat blocuri și despicat, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din săvârșirea infracțiunii de furt de arbori, comisă de către un bărbat de 37 de ani, din comuna Padeș.

  „În cursul zilei de ieri s-a procedat la cubarea materialului lemnos, rezultând cantitatea de 31 mc material lemnos, care a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Padeș.

  În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de arbori. De asemenea, în cursul zilei de ieri, cu ocazia unei acțiuni desfășurate de către polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni, a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea un autovehicul cu semiremorcă, prezentând documente de proveniență pentru 31,54 mc cherestea.

  În urma măsurătorilor efectuate de reprezentanți ai Ocolului Silvic Turceni s-a stabilit ca acesta transporta cantitatea de 35,7 mc cherestea.

  Astfel a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 4.000 lei, conform legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind reținută în vederea confiscării și cantitatea de 4,16 mc cherestea.

  Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit că pentru ansamblul de autovehicule, conducătorul auto nu deținea o poliță RCA valabilă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amenda in valoare de 1.000 lei conform legii 132/2017, iar ca măsura complementară au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare si certificatul de înmatriculare”, a transmis IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Nu stiu cine a cubat dar m-a îndoiesc de acest lucru deoarece sunt ff putine persoane ce stiu stas-ul de măsurare. Materialul lemnos se comercializează la umiditatea de referință de 24%. Pentru asta la curbarea cherestelei in stare cruda la măsurarea lățimii se scade 1cm, pentru lățimi de peste 30 cm se scad la cubaj 2 cm. Grosimea trebuie sa fie considerată fără “contragere”. Cartea e grea la citit.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: