spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăEvenimentMașină răsturnată pe Transalpina

  Mașină răsturnată pe Transalpina

  Salvamontiștii gorjeni intervin să acorde primul ajutor victimelor unui accident rutier petrecut pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, după ce un autoturism s-a răsturnat.

  „Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane accidentată pe Transalpina, în zona masivului Parâng, în urma răsturnării cu autoturismul.

  Accidentul s-a produs în zona județului Vâlcea, dar intervin, ca echipaj de prim răspuns, salvamontiștii gorjeni aflați în serviciul de tura operativa din Baza Salvamont Ranca cu o ambulanță Salvamont“, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

  Elicopterul SMURD nu poate ateriza în zonă, din cauza condițiilor meteorologice, astfel că la fața locului s-a deplasat o ambulanță.

  „Din păcate, datorită stratului de nori, nu sunt condiții de zbor pentru elicopter, iar către zona accidentului a fost trimisă și o ambulanță SMURD din Petroșani, dar care are de parcurs peste 50 de km“, a mai spus Sabin Cornoiu.

  Ambulanțele Salvamont nu pot să folosească semnalizarea acustică și vizuală

  Șeful Salvamont Gorj spune că, din păcate, ambulanțele Salvamont nu se pot deplasa în trafic cu semnale acustice și vizuale: „Din fericire, Transalpina nu este aglomerată la această oră, iar ambulanța Salvamont poate să se deplaseze relativ repede, pentru că, din păcate, ambulanțele Salvamont, deși sunt dotate legal cu mijloace de semnalizare acustică și vizuală care să le asigure prioritate în trafic, legislația, necorelată și neactualizată, nu le permite să apese butonul care să le pornească și care poate face diferența dintre viață și moarte“.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!