spot_img
Altele
  AcasăEvenimentMedic veterinar, amendat de DSV. Zeci de sancțiuni au fost date unor...

  Medic veterinar, amendat de DSV. Zeci de sancțiuni au fost date unor administratori din Gorj

  În perioada 13–19 noiembrie, inspectorii DSV Gorj au aplicat foarte multe sancțiuni în urma controalelor efectuate. În total, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 16.400 lei.

  În timpul controalelor efectuate în această perioadă a fost constatată nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 16.400 lei. Astfel, a fost aplicată o sancțiune de 5.000 lei unui medic veterinar de liberă practică împuternicit (sesizare), în baza O.U.G. nr. 113/2002, pentru neactualizarea Registrului unei exploataţii de bovine prin neînregistrarea seriilor crotaliilor aplicate bovinelor în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor. La mai multe magazine din Sadu, Motru, Căpreni au fost aplicate amenzi: 2.000 lei la un supermarket din Bumbeşti-Jiu, pentru depozitarea necorespunzătoare a peştelui congelat; 2.000 lei la un supermarket din Motru, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (direct pe paviment şi fără respectarea sectorizării); 2.000 lei la un magazin alimentar din Căpreni, pentru neînregistrarea sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţii desfăşurate. Trei amenzi de câte 600 lei la trei magazine alimentare din Negomir, pentru depozitarea necorespunzătoare a peştelui congelat şi a altor produse alimentare; 600 lei la un magazin alimentar din Dănciuleşti, pentru neînregistrarea sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţii desfăşurate; 600 lei la un magazin alimentar din Peştişani, pentru că nu toate sortimentele de peşte congelat expuse spre comercializare prezintă elemente de identificare (baby hering, cod); angajata unității nu a păstrat eticheta produselor până la comercializarea completă a lotului.

  Magazine cu nereguli în mai multe comune

  Tot la Peștișani a mai fost aplicată o sancțiune de 600 lei la un magazin alimentar pentru că băuturile răcoritoare sunt depozitate direct pe paviment; în frigider sunt expuse la vânzare mezeluri alături de produse lactate şi măsline; aparatura frigorifică prezintă pete de rugină care trebuie îndepărtate. O sancțiune de 600 lei a fost aplicată la un magazin alimentar din Câlnic, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; 600 lei la un magazin alimentar din Ţicleni, pentru neîntreţinerea spaţiilor în care se depozitează produse alimentare; 600 lei conducătorului auto al unei autoutilitare aparţinând unei societăţi comerciale din Haţeg, pentru încălcarea normelor de igienă la depozitarea şi manipularea produselor alimentare transportate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: