spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăEvenimentMuzicieni din Gorj plasați sub control judiciar într-un dosar de înșelăciune

  Muzicieni din Gorj plasați sub control judiciar într-un dosar de înșelăciune

  17 persoane, printre care se numără muzicieni din județul Gorj, au fost plasate sub control judiciar în dosarul de înşelăciune în care au avut loc percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Dolj, Olt şi Gorj. Suspecţii ar fi obţinut indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) folosind contracte fictive, inclusiv pentru cesiunea unor drepturi de autor

  Potrivit Poliţiei Judeţene Ilfov, în urma percheziţiilor desfăşurate marţi au fost indisponibilizate mai multe sume de bani, contracte de prestări servicii şi contracte de cesiune privind drepturi de autor, precum şi alte înscrisuri relevante cercetărilor. Totodată, 60 de persoane au fost audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov până în prezent.
  „În fapt, în perioada martie 2019- septembrie 2021, 58 de persoane ar fi solicitat şi obţinut de la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov diferite sume de bani, cu titlu de indemnizaţie, folosind în acest scop contracte încheiate în mod fictiv sau contracte de cesiune privind drepturi de autor, înscrisuri pe care le-ar fi încărcat electronic pe platforma agenţiei respective. În urma probatorului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus măsura controlului judiciar faţă de 17 persoane, pentru o perioadă de 60 de zile”, potrivit poliției.

  Ce acuzații au fost formulate

  Cercetările sunt continuate de poliţiştii de la economic, pentru înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în declaraţii şi fals înscrisuri semnătură privată, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.
  Poliţiştii din Ilfov au făcut, marţi, 73 de percheziţii la locuineţele unor persoane şi sediile unor firme din judeţele lfov, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Gorj şi din Capitală, într-un dosar de înşelăciune şi fals cu un prejudiciu de peste 500.000 de lei.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: