spot_img
15.9 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPatronul unui restaurant din Stănești, prins cu un angajat „la negru“

  Patronul unui restaurant din Stănești, prins cu un angajat „la negru“

  Zeci de controale ale inspectorilor de muncă din Gorj au depistat nereguli la firmele controlate. Printre acestea, un restaurant din Stănești a fost găsit cu un angajat fără forme legale.

  Patronul unui restaurant din comuna Stănești a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, potrivit reprezentanților Inspectoratului Tetitorial de Muncă (ITM) Gorj.

  „Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 27 februarie-10 martie 2023, un număr de 44 controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 136.500 lei și trasate 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

  Campanie privind respectarea prevederilor legale referitoare la relațiile de muncă

  De asemenea, în perioada 09 februarie-10 martie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind verificarea modului în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Au fost verificați 16 angajatori.

  „Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a spus George Octavian Romanescu, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: