spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPoliția chemată la doi bătrâni care hrăneau lebedele în Parcul Central

  Poliția chemată la doi bătrâni care hrăneau lebedele în Parcul Central

  Un bărbat care realizează fotografii le-a atras atenția celor doi pensionari care hrăneau lebedele cu pâine, în Parcul Central, că mâncarea oferită le poate face mai mult râu decât bine. Bătrânii s-au supărat și a urmat un schimb de replici, iar fotograful amator a sunat la 112, iar la fața locului a venit un echipaj format din doi jandarmi și un polițist.

  La fața locului a venit și Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, care se ocupă de monitorizarea și îngrijirilor păsărilor, care au chiar boboci în această perioadă: „În primul rând nu trebuie hrănite mai ales în această perioadă deoarece puii trebuie să-și dezvolte instinctul de a-și căuta singuri hrana. Nu sunt păsări domestice, ci sălbatice și trebuie să știe să își asigure hrana în orice condiții. Dacă sunt învățate în acest mod, atunci instinctul acesta dispare. Acum este suficientă hrană, iar atunci când au nevoie intervenim noi“.

  Specialiștii consideră că pâinea nu este indicată pentru hrănirea păsărilor, deoarece conține drojdie și alte elemente care nu sunt benefice lebedelor. De asemenea, pâinea veche este un mare pericol, putând să ducă chiar la decesul lebedelor.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: