spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEvenimentRaport ITM: 35 de accidente de munca la CEO

  Raport ITM: 35 de accidente de munca la CEO

  In primele noua luni ale anului 2021 până în prezent, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a înregistrat şi raportat un număr de 35 de accidente de munca din care 33 de accidente cu incapacitate temporara de munca si doua accidente de munca mortale inregistrate de SOCIETATEA COMPLEX ENERGETIC OLTENIA SA respectiv SC DECOGET SRL.

  In aceeasi perioada a anului 2020 au fost inregistrate un numar de 43 de accidente de munca din care 37 de accidente de munca cu incapacitate temporara de munca si 6 accidente de munca mortale inregistrate de SC MITANOV TRANS SRL, SC MITDUM TRANS SRL, SC CARLEXIM SRL, SC METALCOLECT PROD SRL, SC COMPLEX ENERGETIC OLTENIA si SC IUSUFMAR TRANS SRL.
  Potrivit autorităților principalele cauze ale accidentelor de munca sunt:
  efectuarea necorespunzatoare a operatiilor de munca neefectuarea în timp util a unor operaţii indispensabile securităţii muncii;
  neutilizarea echipamentului individual de protecţia muncii, căderea de la înălţime şi de la acelaşi nivel, exploatării instalaţiilor şi utilajelor fără asigurarea reviziilor şi reparaţiilor corespunzătoare acestora; deficienţelor în sistemul de pregătire şi instruire a personalului.

  Totodată, în primele 9 luni ale anului 2021 inspectorii de munca din cadrul Serviciului Control Munca Nedeclarata și Compartimentului Control Relații de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un numar de 854 controale, dintre acestea 762 controale au avut ca obiectiv identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata.
  „Pentru neregulile constatate în domeniul relatiilor de munca, inspectorii de munca din cadrul Serviciului Control Munca Nedeclarata și Compartimentului Control Relații de Muncă au aplicat un numar de 473 sanctiuni contraventionale, dintre care 470 sunt amenzi in valoare totala de 3100000 lei si 3 avertismente.
  Cu ocazia acestor controale au fost depistate 65 de persoane care prestau muncă nedeclarată.
  S-a luat masura sanctionarii contraventionale impotriva unui numar de 44 angajatori care utilizau munca nedeclarata in cuantum total de 1160000 lei, transmite ITM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!