spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEvenimentReţea de traficanţi de droguri, destructurată

  Reţea de traficanţi de droguri, destructurată

  20 de percheziţii domiciliare au fost efectuate la sfârşitul săptămânii trecute, de către poliţiştii şi procurorii DIICOT Gorj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive. Oamenii legii au găsit pe lângă droguri, şi aparate de mărunţit şi cântărit, pe care le-au confiscat. Substanţele cu efecte psihoactive, extrem de periculoase, erau vândute elevilor în preajma şcolilor sau în cluburi. De la începutul anului, medicii s-au confruntat cu peste 20 de situaţii în care elevii au ajuns la spital în urma consumului unor astfel de substanţe. În urma audierilor, 16 persoane au fost reţinute, fiind acuzate de trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive.

  droguri-1droguri-2droguri-3

   
   
   
   
   
   
   
   

  Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub supravegherea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare în Gorj, Mehedinţi şi Bucureşti, la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive. Din cercetări a reieşit că în perioada 2014 – 2015, cei în cauză, în mod frecvent, s-ar fi deplasat pe raza municipiilor Craiova, Timişoara şi Bucureşti de unde ar fi procurat diferite cantităţi de droguri, pe care ulterior le-ar fi comercializat în cluburi sau chiar în preajma unităţilor de învăţământ, în general elevilor. „Vând foarte mult substanţe etnobotanice, aşa-zise substanţe etnobotanice, deci în Legea 194/2011 sunt cunoscute ca substanţe cu efecte psihoactive. Se vând de la 30 de lei la 50 de lei gramul, se vând la ţigară şi sunt substanţe foarte periculoase, în preajma şcolilor, în puncte din oraş. Dosarul se lucrează de ceva vreme şi sunt chestii alarmante pentru că ne sesizau atât părinţii, cât şi medicii de la urgenţă”, a declarat Vasile Popescu procuror şef al DIICOT Gorj.

  droguri-4droguri-5droguri-6

   
   
   
   
   
   
   
   

  16 tineri reţinuţi

  Poliţiştii au pus în aplicare 16 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul DIICOT în vederea continuării anchetei. După audieri, cei 16 tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. „În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, tehnică de calcul, 14 dispozitive electronice de mărunţit şi cântărire, 3 aparate pentru confecţionarea artizanală a ţigărilor, aproape 50 de telefoane mobile şi cartele, precum şi peste 300 de grame de cannabis şi substanţe psihoactive”, se arată în comunicatul IPJ Gorj. Potrivit procurorului şef al DIICOT Gorj că dealerii de droguri sunt din Gorj şi provin din rândul consumatorilor, aceştia devenind ulterior distribuitori. Procurorii DIICOT au confirmat faptul că au primit, încă de la începutul acestui an, o serie de sesizări din partea părinţilor şi cadrelor medicale de la Secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean prin care erau semnalate aceste cazuri de consum de droguri. „De la începutul anului până în prezent, s-au prezentat în Serviciul de Urgenţă, 25 de cazuri care au consumat etnobotanice, majoritatea dintre ei fiind tineri. Majoritatea dintre aceştia au fost dirijaţi către Psihiatrie pentru tratament psihiatric şi pentru îngrijire, iar câţiva dintre ei care au avut nişte manifestări cardiace au fost dirijaţi spre Cardiologie”, a declarat Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt al SJU Târgu-Jiu. Persoanele anchetate sunt cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi cea de trafic de droguri de mare risc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: