spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăEvenimentReţinuţi pentru complicitate pentru sustragere de ţeavă de alamă de la CEO!

  Reţinuţi pentru complicitate pentru sustragere de ţeavă de alamă de la CEO!

  Suspectul principal, fugit în Anglia!

  Două persoane au fost reţinute, în urma celor patru percheziţii domiciliare efectuate luni dimineaţă la suspecţi de delapidare şi complici la această infracţiune. Unul din suspecţi, o angajată a Complexului Energetic Oltenia, este cercetat în libertate. Se pare că femeia ar fi colaborat cu oamenii legii. Reamintim faptul că, C.E. Oltenia a fost prejudiciat cu suma de 600 de mii de lei, în urma sustragerii de ţeavă de alamă.

  retinut-filiasi

  Doi bărbaţi de 27, respectiv 47 de ani din oraşul Filiaşi au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni, luni, în urma audierilor. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi fost complici la infracţiunea de delapidare săvârşită de o salariată a Complexului Energetic Oltenia, în perioada 2014-2015, prin sustragerea de ţeavă de alamă în valoare de 600 de mii de lei. Femeia, în calitate de magazioneră la Termocentrala Turceni era „capul” reţelei de delapidare, însă, doar doljenii au fost prezentaţi ieri, în faţa magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Dumitru Pavel, bărbatul de 27 de ani adus ieri în faţa procurorilor însoţit de avocatul său, era angajat al Energomontaj în perioada în care ţeava ar fi dispărut şi transporta materialele la magazia unde salariata C.E. Oltenia activa. Tânărul nu îşi recunoaşte fapta şi, mai mult decât atât, spune că nu o cunoaşte pe cea care ar fi produs delapidarea.

  Suspect fugit în Anglia

  Cercetările se extind, se pare, în ecuaţia delapidării colosului energetic, unul din principalul suspecţi luând calea străinătăţii încă din luna aprilie a acestui an. Un alt suspect se pare că ar fi o gestionară din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din localitatea Plopşoru, dar care nu a fost reţinută pentru fapta comisă şi asta pentru că ar fi arătat cu degetul spre ceilalţi suspecţi, atunci când a fost audiată de oamenii legii. Nu se cunoaşte, deocamdată, calea pe care a luat-o întreaga cantitate de ţeavă de alamă sustrasă, o parte din aceasta fiind deja recuperată. Se vehiculează totuşi, că şi persoane de etnie rromă din cartierul Meteor din Târgu-Jiu ar fi implicate în acest dosar. „Suspectul principal este în libertate. Se pare că este fugită prin Anglia. Nu ştim sigur. Nu ştim, încă, ce s-a întâmplat cu marfa respectivă. Nu am avut acces la actele dosarului. Încă se iau declaraţii şi, după aceasta, dacă se face propunere de arestare preventivă, atunci vom avea acces la dosar. De la sărbătorile de Paşte, a şi trimis o cerere de concediu fără plată prin altcineva, nu a depus-o personal”, a declarat avocatul unuia din suspecţi, Mircea Truşcă. Evenimentele vin ca urmare a celor 4 percheziţii domiciliare efectuate luni dimineaţă, la persoane din Târgu-Jiu, Turceni şi Filiaşi. „În urma celor 4 percheziţii domiciliare efectuate la data de 12 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore, doi bărbaţi, de 27 respectiv 47 de ani, ambii din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, din gestiunea Sucursalei Energetice Turceni a fost sustrasă ţeavă de alamă, producându-se un prejudiciu de aproximativ 600.000 de lei.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!